.
Karjalan keksijät
Karjalan 
Keksijät r.y. 2002

Pj Juha Varis>15.5.2002
Rakennusalan keksintökilpailu julistettu
Kilpailun tarkoituksena on löytää uusia ideoita asumiseen tai rakentamiseen ja siten edistää alan kehitystä ja uusien ideoiden toteutusta.

Jokaisesta ehdotuksesta tulee täyttää kilpailulomake (sen voi ladata omalle tietokoneelle alta). Ideat voivat olla
- yleisiä, joita ei voi tai ei ole tarkoituskaan patentoida
- sellaisia, joihin on haettu patenttia tai aiotaan hakea
Kilpailuehdotusten on oltava 15.9.2002 osoitteessa Keksintösäätiö, Tekniikantie 12, 02150 Espoo. Kuoreen merkintä Keksintökilpailu.

Kilpailun järjestävät Keksintösäätiö,  Rakennuslehti ja Suomen Betoniyhdistys r.y. Kilpailun palkintolautakuntaan kutsutaan lisäksi edustajat mm. seuraavista organisaatioista: Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja ympäristöministeriö. 

Keskeiset arviointikriteerit ovat ehdotuksen liittyminen asumiseen tai rakentamiseen, idean uutuus ja keksinnöllisyys, markkinaläheisyys ja -tarve, toteutuskelpoisuus sekä tekninen ja taloudellinen kilpailukyky. Voittajille ilmoitetaan palkinnoista kirjallisesti 15.12.2002 mennessä. Lisäksi voittajat julkaistaan Rakennuslehdessä.

Palkinnot

Kilpailussa Keksintösäätiö jakaa seuraavat palkinnot:

I palkinto 5 000 euroa
II palkinto 3 000 euroa
III palkinto 2 000 euroa
Lisäksi Keksintösäätiö tukee kilpailun kautta löytyvien 1-3 kehityskelpoisen idean patentointia ja/tai tuotekehitystä yhteensä enintään 10 000 eurolla. 

Suomen Betoniyhdistyksen hoitama K. ja J. Vuorisen rahasto palkitsee parhaat, betoniin liittyvät ideat yhteensä 3 500 eurolla. 

Kilpailussa arvotaan kaikkien ehdotusten jättäneiden kesken 10 kirja- tai muuta tavarapalkintoa.

Lisätietoa (mm lomake) MS tekstidokumenttina.
  
Ex puheenjohtajan kommentteja

  • muutama vuosi takaperin KarKen parissa pohdiskeltiin mahdollisuutta panostaa rakentamiseen
  • hyvätkin ideat mätänevät, jos ne ovat riittävän pitkään pöytälaatikossa 
  • yksi tunti paperitöitä idean kuvaamiseen on kohtuullinen määrä; huonomminkin sen tunnin voi käyttää
  • kilpailu tarkoittaa aina julkisuutta ja se helpottaa keksinnöistä kiinnostuneiden valmistajien löytämistä - ihan riippumatta siitä, kuka voittaa 


24.4.2002
Yleishyödyllisiä keksintöjä ja toimintamalleja
Innoplazassa on uusi palsta: "Yleishyödyllisiä ideoita". Sinne voivat keksijät laittaa maksutta sellaisia ideoita, joita he eivät voi tai eivät halua hyödyntää itse. Sellaista, josta voisi jollekulle toiselle olla hyötyä. Joko yksityiselämässä tai yritystoiminnassa, miksei myöskin kunnan elinkeinotoimintaa tai vanhushoitoa kehitettäessä. 

Siellä on mallina toimintamalli: kompostin viimeistelymurskaus ruohonleikkurilla. Siis ihan tavallisia arkipäivän asioita.

Jokaisella keksijällä on pöytälaatikossaan pölyttyviä hyviä ajatuksia. Niin vekottimia kuin sosiaalisia toimintamallejakin. Ne kannattaa laittaa yleiseen jakeluun - aivankuten Linux. Keksijä ei välttämättä tienaa yhtään markkaa suoraan. Myönteinen julkisuus ja keksintöaatteen edistäminen ovat kuitenkin hyödyksi kaikille.

Kuinka se tapahtuu?

Keksijä tekee omille tai yhdistyksensä sivuille pienen kuvauksen parin piirroksen tai kuva kera. Ja sitten yhden rivin mittainen kuvaus ja keksintösivun osoite sähköpostissa Juhalle.

Tässä on keksijöille maanmainio tilaisuus "näyttää" mihin pystymme! Levittäkääpä tietoa kavereille.3.4.2002
Keksintöseminaari, näyttely ja kilpailu 
Kotkassa järjestetään 24.-25.4. keksintöseminaari, näyttely ja kilpailu. Taustavoimina Suomen betoniyhdistys, Keksintösäätiö, Rakennuslehti ja Kotkan kaupunki. Paikkana CT Centre, Metsolantie 41, Kotka, puh (05) 2190 300.

Seminaarin yhteydessä on näyttely, jonne yksittäiset keksijät voivat saada pöytä- tai seinätilaa maksutta. Näyttelyosastot ovat maksullisia.

Kilpailulla haetaan uusia ideoita asumiseen ja rakentamiseen. Palkintoina voidaan jakaa yhteensä 23.500 euroa (140.000 mk).

Osallistumismaksu seminaariin on 330 euroa + alv 22 %

Ilmottautuminen 17.4. mennessä

Suomen Betoniyhdistys
Marjaleena Peuhkuri
(09) 6962 3620
Sähköposti
Huom: ryhmämatkasta kiinnostuneet ottakaa yhteys puheenjohtajaa Juha Varikseen tai sihteeri Pertti Kolariin.

Lisätietoja19.3.2002
Vuoden tapahtumat
Hallituksen kokous Jaakko Pöntelinillä, Taipalsaari, 2.4.2002 klo 18:00

Huhtikuu (16.4. klo 18:00) Kevätkokous, Lappeenrannan teknillisen Tietosähkötalon sauna (paikka muuttunut). Kokoontuminen korkakoulun pääovella kello 17:45, josta opastus. Ja ottakaa Pertti Kolarin kännykkänumero muistiin 040 820 84 66.

Kesäkuu (18.6. klo 18:00) Vierailu uudella jätteenkäsittelyasemalla, Joutseno

Elokuu (20.8. klo 18:00) Vierailu automuseolla, Joutseno

Syyskuu (26.9. klo 17.15-20.30 ) Innoseminaari Lappeenrannan teknillisellä korkeakoululla, Skinnarila-sali 

Lokakuu (15.10. klo 18:00) Syyskokous, Etelä-Karjalan osuuspankki (alustava)

Joulukuu (10.12. klo 18:00) Puurojuhla, Upseerikerho

Lisäksi esitetty vierailukutsu Toivo Rutille, Savitaipale. Ajankohta sovitaan myöhemmin.9.1.2002
Kymenlaakson ideakilpailu
Perinteinen Kymenlaakson ideakilpailu on käynnistynyt, päättyy 15. huhtikuuta. "Tarkoituksena on tukea ideoita, jotka eivät ole päässeet alkua pitemmälle rahoituksen puutteet tai jonkin muun syyn vuoksi" - KarKehan voisi pohtia asiaa porukalla ja jäsenet laittaa näytin vuoksi vaikka satakunta ideaa sisään...

Projektipäällikkö Juha Haapaniemi. Puh (05) 230 89 00. Lisätietoja